РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРАКТИКАТА НА КОНСУЛТАНТА

Д-р Михайлов се запознава с ефективността на Варумин през 2002г, наблюдавайки първите си пациенти. През 2004 година регистрира природния продукт в България като хранителна добавка и го разпространява в периода 2004-2011 година. В процеса на работа изработва правила и схема за дозировка, съобразена с кръвните показатели, образната диагностика и туморните маркери, както и диетичен режим. Методиката дава много добри резултати. Някои от резултатите са документирани с високоспециализирани медицински изследвания. Запознава с тях тогавашното ръководство на отделението по химиотерапия към болница ИСУЛ-София. Подготви се и клинично проучване, което не се състоя по независещи от страните причини.

Варумин е създаден преди повече от 20 години от г-н Иван Георгиев. Регистриран е през 2004 година в България като хранителна добавка Варумин със санитарно разрешение – 1545 на Министерство на здравеопазването.

Състав на Варумин

Съдържа прополис и воден екстракт от растителни съставки – кора от бял оман, кора от кучешки дрян, цвят от невен, стъбло от бял равнец, корен от троскот, стъбло от жълт кантарион.

Активни вещества във Варумин

Прополис: Съдържа кофеинова киселина фенилетилетер (ККФЕ), която участва в синтеза на интерлевкин 2-мощна антитуморна субстанция, която в нормални условия се продуцира от лимфоцитите.

Част от компонентите на прополиса напр. цинамонова киселина доказано (Sforcin 1996) повишават литичния капацитет срещу туморни клетки. Някои автори предполагат, че имуностимулацията от прополис се дължи на активация на макрофагите и увеличаване на фагоцитичния им капацитет (Scheller 1989, Tatefuji 1996).